.

 

Programma 2018

Nieuws

Team

In de pers

Documenten

Contact

Welkom op de afdelingswebsite voor Mechelen. De VolksLiga hoopt een goed uitgewerkt programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 te bekomen voor de jaarwisseling van 2017/2018 en zal hierbij de kiezer betrekken. Voor de laatste persberichten, opiniestukken en standpunten gaat u naar "Nieuws". De link staat in het rechterzijmenu hierboven.
 

Beste Mechelaar,

In oktober 2018 zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Op de dag van de verkiezing kiest u wie u de daaropvolgende 6 jaar zal vertegenwoordigen. In 2012 koos heel het land massaal voor zwartgeel. Zwartgeel zou fundamenteel beter besturen. Buiten wat welgekomen besparingen heeft zwartgeel echter niet veel bereikt. In coalitieverband is het natuurlijk zo dat je altijd wat water bij de wijn moet doen, maar in vele gemeentes valt het nieuwe beleid nauwelijks te onderscheiden van het oude beleid. Welk nut hebben de verkiezingen dan nog?

Wel, ze zijn er nog steeds om u de kans te geven om de gemeenteraad en het beleid te verjongen, te verfrissen en te vergemakkelijken. Het is in Mechelen nooit gezien dat een partij die net is ontstaan effectief meteen wenst deel te nemen aan het beleid. In de meeste kleinere partijen vindt u ofwel een onsamenhangend verhaal ofwel extremen die niet met een democratisch normen- en waardenkader verenigbaar zijn. Ook mocht de VolksLiga het geluk hebben om een zetel in de oppositie te winnen, zal onze oppositie nooit vijandig zijn.

Het monsterkartel in Mechelen bestaat uit blauw, groen en onafhankelijken. Lees driemaal Somers, Somers en Somers. Dit monsterkartel maakt samen met zwartgeel en rooms de coalitie of de meerderheid. De VolksLiga oordeelt dat zwartgeel en rooms onvoldoende eigen accenten in het beleid leggen om van fundamentele veranderingen te kunnen spreken. Somers zwaait indirect ook in deze partijen de plak. Hoewel het beleid van de burgemeester een zeer grote tevredenheid onder de bevolking heeft teweeggebracht, menen wij dat na 3 ambtstermijnen de sleet en autoritaire trekjes zichtbaarder worden. Kritiek wordt op een onfatsoenlijke manier gepareerd en de burgemeester deinst er niet voor terug om critici weg te zetten als gekken en populisten.

Part of the game? Volgens ons tekenen aan de wand dat de tijd aangebroken is voor een machtswissel, waarbij de verscheidenheid van ideologie├źn aan haar trekken komt. Het is voor een democratie ook gezond om regelmatig eens een grote lichting aan niet-beroepspolitici te verwelkomen. Mensen die geletterd genoeg zijn om zich in een dossier vast te bijten, maar tegelijk ook een vrijgevochten visie hebben om de stad vorm te geven. De ervaring zit bij de flankerende stadsdiensten. Daarom reikt de VolksLiga naar iedereen de hand die aan een dergelijke vernieuwing wil werken, zowel ter linker- als ter rechterzijde.

Momenteel werken we aan een programma, waaraan ook u kan bijdragen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is ons een mail sturen. Onze uitgangspunten kunt u reeds lezen onder "Partij".

Met hartelijke groeten,

VolksLiga Mechelen