Dynamische waarschuwingsborden en mobiele app voor ophaalbruggen over kanaal


Mechelen / Boortmeerbeek / Zemst - Op haar grondgebied telt Mechelen 5 beweegbare bruggen over het kanaal voor alle verkeer. Wanneer deze open staan (en dus gesloten voor de weggebruiker), zorgt dat voor enige verkeershinder en vervuiling door draaiende motoren in stilstand. De VolksLiga denkt dat het verkeer slimmer kan worden omgeleid door middel van een app en/of waarschuwingsborden wanneer binnenvaart de doortocht neemt.

Via een app op de smartphone zouden weggebruikers hun route kunnen plannen aan de hand van live satellietgegevens van de binnenvaart. Ook zouden dynamische verkeersborden langs de drukste wegen naar de Leuvense vaart toe de weggebruikers  kunnen helpen de vlotste route te kiezen.


Volgens Henning Van Duffel, lijsttrekker van VolksLiga Mechelen, is het geen science-fiction: "De technologie bestaat al. Websites als MarineTraffic en Vesseltracker stellen particulieren al in staat om tot op een halve minuut nauwkeurig een schip te localiseren. Maar het is aan de wegbeheerders om slim om te springen met deze informatie en van mobiliteit terug een vlotte belevenis te maken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat graag een reactie achter, maar wees beschaafd en speel op de bal. Wij behouden ons voor om reacties die in strijd zijn met het strafrecht zonder waarschuwing te verwijderen.